Pinnoitus

Teemme rumpu- ja ripustuspinnoituslinjastoilla teräksen, alumiinin, messingin, kuparin ja ruostumattoman teräksen pinnoitusta sekä alumiinin anodisointia. Pinnoitukset tehdään elektrolyyttisesti, kemiallisesti tai sähkökemiallisesti.

Käyttämämme pinnoitusmateriaalit ovat mm. kupari, nikkeli, hopea ja kulta. Kupari, jolla on erinomainen sähkön- ja lämmönjohtavuus, saadaan tehtyä kiiltävä pinta, joka tasoittaa hyvin pinnan epätasaisuuksia. Kupari soveltuu hyvin pinnoitteeksi myös suurille kappaleille sen suuren lämpölaajenemiskertoimen vuoksi. Kuparilla on myös antibakteerinen ominaisuus.


Kiiltonikkeli

Kiiltonikkeli on elektrolyyttinen rakenteeltaan lamellimainen pinnoite, jolla saavutetaan hyvä peittokyky. Nikkeli sallii kappaleen taivutukset ilman pinnoitteen halkeilua. Kemiallinen nikkeli on antimagneettinen. Fosforipitoisuus pinnoitteessa on noin 10 %.


Mustanikkeli

Mustanikkeli on uutuus, jota aloimme tehdä kesällä 2020. Mustanikkeliä tehdään kiiltävänä ja mattana. Mustanikkeli antaa visuaalisesti kauniin pinnan, erityisesti kiiltävänä.


Hopea

Hopeapinnoite sopii erityisesti elektroniikkateollisuuden komponenteille. Se antaa hyvän heijastavuuden (IR-heijastus ja näkyvä valo), sähkön- ja lämmönjohtavuuden sekä parantaa juotettavuutta. Hopeoinnilla saadaan tuotteeseen kulutusta ja kovuutta lisääviä ominaisuuksia.


Kulta

Kultapinnoitetta käytetään paljon korkealaatuisissa elektroniikkateollisuuden liittimissä hyvän sähkönjohtavuuden saavuttamiseksi. Kulta antaa kauniin kiiltävän pinnan, joka heijastaa hyvin valoa. Kultapinnoite ei reagoi ilman kanssa eikä syövytä ja se kestää hyvin korroosiota.


Anodisointi

Anodisointia eli eloksointia käytetään alumiinin pinnoituksessa. Prosessissa kappaleen pintaan kasvatetaan huokoinen alumiinioksidikerros, jolla saadaan tuotteeseen kova, kulutusta kestävä näyttävä pinta. Anodisointi lisää alumiinin korroosion ja kulumisen kestävyyttä. Anodisoinnilla saadaan tuotteen pinta halutun väriseksi.

Kysy lisää pinnoituksesta!