Pinnoitus, sorvaus, koneistus ja konoopanopalvelut

Valtimo Components Oyj – Sähkökemiallisen pinnoituksen, sorvauksen ja koneistuksen sekä kokoonpanon huippuosaaja

Teemme rumpu- ja ripustuspinnoituslinjastoilla teräksen, alumiinin, messingin, kuparin ja ruostumattoman teräksen pinnoitusta sekä alumiinin anodisointia ja passivointia. Passivointia teemme myös messingille ja kuparille. Pinnoitukset tehdään kemiallisesti tai sähkökemiallisesti.

Käytössämme on rumpu- ja ripustuspinnoituslinjastot. Rummussa pinnoitettavat kappaleet ovat kokoluokaltaan millistä muutamaan senttiin. Kappaleen maksimikoko ripustuksessa on 450x100x350 mm. 

Käytössämme on Fisherscope X-ray System XDL  pinnanpaksuuden mittari sekä pyörrevirtamittari anodisoinnin pinnan paksuuden mittaukseen. Keskeisiä palveluitamme ovat hopeointi,kultaus, kuparointi sekä matta- ja kiiltonikkelöinti sekä mustanikkelöinti.Anodisoimme alumiinia  ja passivoimme  alumiinia, messinkiä ja kuparia.

  • Kuparin ja Messingin passivointi:
  • Estää hapettumista, syöpymistä ja sormenjälkien tarttumista
  • Suojapinnoite on näkymätön ja monta kertaa korroosionkestävämpi kuin käsittelemätön kupari tai messinki.
  • Suojaa myös kuparipiirejä hapettumiselta varastoinnin aikana ennen juottamista.•Suojausta ei suositella kuitenkaan ulkokäyttöön.

Alumiinien passivointi – korroosiosuojaa ja kestävyyttä

Alumiinien passivointi on kemiallinen pinnoitusprosessi, jossa alumiinin pintaan muodostuu RoHS-direktiivin mukainen passivointikerros. Passivoinnin pintakerroksen väri on melkein väritön.Kestää lämpötiloja aina 350°C ilman että korroosio-ominaisuudet heikkenevät. Passivointi toimii hyvänä tartunta-alustana maalipinnoille. Passivoitu alumiini kestää myös  jauhemaalausuunin vaatiman korkean lämpötilan.

Anodisointi – korroosionkestävyyttä ja kestoikää

Anodisointi eli eloksointi on metallien pintakäsittely, joka lisää metallien korroosionkestävyyttä ja kestoikää. Anodisointi muodostaa sähkövirran avulla suojaavan oksidipinnoitteen metallin pinnalle. Anodisoitu pinta on kova ja kulutusta kestävä. Anodisointi antaa kappaleelle miellyttävän ulkonäön. Sähkönjohtokyky poistuu samalla kappaleesta; anodisoitu kappale ei johda sähköä.Anodisointi tapahtuu rikkihappoliuoksessa. Tuotteen pinnalle muodostunut oksidikerros voidaan jättää harmaaksi tai värjätä mustaksi.

Hopeointi – sähkönjohtavuutta ja suorituskykyä

Hopealla (Ag) on metalleista paras sähkön- ja lämmönjohtavuus. Hopeointi soveltuu erittäin hyvin kappaleisiin, joilta vaaditaan parempaa korroosionkestoa kuin esimerkiksi kuparilta. Hopea on hyvin juotettava metalli, ja sillä on antibakteerisia ominaisuuksia.Hopeapinnoitus antaa kappaleelle hyvän sähköjohtavuuden, heijastuskyvyn, ja hopea parantaa tuotteen visuaalista olemusta.

Kultaus – elektroniikkateollisuuden tärkeimpiä jalometallipinnoitteita

Kulta (Au) on yksi elektroniikkateollisuuden tärkeimpiä jalometallipinnoitteita. Kultaus parantaa merkittävästi komponenttien korroosionkestoa. Kultapinnoite estää kappaleen hapettumisen, jolloin esimerkiksi liitinten juotettavuus sekä sähkönjohtavuus säilyvät parempana pidempään. Kultapinnoitetta hyödynnetään mm. eri teknologioiden mittalaitteissa kullan erinomaisen infrapunaheijastuvuuden vuoksi.Kultaus on mahdollista tehdä suoraan useimpien sähköä johtavien materiaalien päälle.

Mustanikkeli ja kiiltonikkeli – näyttävää kiiltoa ja korroosion suojaa

Nikkelöinti sopii hyvin kappaleille, joille halutaan saada näyttävää kiiltoa ja jotka halutaan suojata korroosiolta. Nikkeliä käytetään myös monissa kohteissa sellaisenaan. Nikkelipinta on kova, kestävä, miellyttävän näköinen ja antaa kestävän suojan pohjamateriaalille.

Kiiltonikkeli

Kiiltonikkelillä ja kemiallisella nikkelillä voidaan pinnoittaa alumiinia, messinkiä, kuparia, terästä ja sen eri seoksia.Kiiltonikkeli on elektrolyyttinen rakenteeltaan lamellimainen pinnoite, jolla saavutetaan hyvä peittokyky. Nikkeli sallii kappaleen taivutukset ilman pinnoitteen halkeilua.Pinnoite laitetaan välipinnoitteeksi, joka antaa tuotteelle korroosiosuojaa. Kiiltonikkeli antaa myös tuotteelle erittäin hyvän kiillon. Pinnoitepaksuudet ovat yleensä 2-15 µm.

Kokoonpanotuotteet

Koulutettu henkilökuntamme on erikoistunut vaativiin kokoonpanotöihin mm. elektroniikka-,  optiikka-  ja hienomekaanisen metalliteollisuuden aloilla. Usein valmistamme omassa tuotannossamme merkittävän osan kokoonpanotoiminnassa tarvittavista osista.

Teemme kokoonpanotyötä koesarjoihin sekä sarjatuotannon sopimustuotantona. Luottamuksellisuussopimukset ovat automaattinen osa sopimuskokonaisuuksia  kaikkien asiakkaidemme kanssa. Toteutamme toiminnan luottamuksella asiakkaan liiketoimintaa kunnioittaen. Koska valmistamme usein myös kokoonpantavien kokonaisuuksien komponentit, tapahtuu toiminta hallitusti samassa yrityksessä,  jolloin tuotteen kokonaisvaltainen toimitusvarmuus ja laatu toteutuu parhaiten.

Tuotteiden kokoonpano tapahtuu aina asiakkaan antamien ohjeiden mukaisesti. Laadunvalvonnassamme käytämme mm. koordinaattimittakonetta sekä röntgen pinnanpaksuusmittaria.

Työstö, CNC-palvelut ja kokoonpano

Keskeisiä palvelujamme ovat CNC-koneistus ja  -sorvaus.Teemme CNC-koneistusta ja -sorvausta monipuolisesti asiakkaan määrittämien vaatimusten mukaisesti. Uudet pystykaraiset työstökeskukset ja pitkäsorvausautomaatit  ylläpitävät toimintamme tehoa, tarkkuutta, nopeutta ja luotettavuutta. Konekantamme uusiutumisen kautta vastaamme mm. medikaalisektorin, lukitusteollisuuden, military-sektorin, hydrauliikkateollisuuden, optiikkateollisuuden sekä elektroniikkateollisuuden vaativiin tarpeisiin.

Koneistuksessa ja sorvauksessa käytettäviä materiaaleja ovat esimerkiksi messinki, kupari, muovi, alumiini ja automaattiteräs sekä myös ruostumaton ja haponkestävä teräs.

Koneiden ja laitteiden osat

Valmistamme sorvaamalla koneiden ja laitteiden osia useista eri materiaaleista. Sorvattavaksi soveltuvat käytännössä kaikki tankomateriaalit. Sorvattujen tuotteiden halkaisijat ovat 0,5–60 mm.Sarjatuotannon lisäksi teemme tarvittaessa yksittäisiä protokappaleita. Myös suunnittelu ja kokoonpano kuuluvat palveluihimme.


Olemme mukana Alihankintamessuilla Tampereella


Ota yhteyttä meihin, ja etsitään juuri Teille sopiva ratkaisu!